info@mbaakademia.hu

2008 tavasz – Politikai kockázatok

 2008 tavasz – Politikai kockázatok

Lapoz >>   Bezár

www.mbaakademia.hu

2008 májusában

Dr. Török Gábor,

a VISION consulting igazgatója

tartott előadást

„Politikai kockázatok Magyarországon"

címmel.

A VISION consulting-ról röviden

A Budapesten 2002-ben alapított Vision Consulting politikai elemzéssel foglalkozó intézet. Munkatársaik a társadalomtudományokban jártas, a politikai rendszert jól ismerő szakemberek. Kompetenciájukk alapja, hogy tudják, mi és miért történik a magyar politikában, valamint a környező kelet-európai régióban.

Elemzéseikben tudatosan törekszenek az értékmentességre: nem értékítéleteket alkotnak, nem az általuk helyesnek gondolt politika irányát vázolják, hanem megérteni és partnereik számára értelmezni szeretnék a politika világát. A tényeket, a szakmai tudást és az elemzői tisztességet tartják a legfontosabbnak. Mindez nem semlegességet vagy objektivitást jelent, hiszen – mint minden ember - ők sem lehetnek mentesek a politikai értékektől és a szubjektivitástól. Amíg azonban a politikai folyamatok a demokratikus politika keretén belül maradnak, nem támogatni vagy ellenezni, hanem elemezni és értelmezni kívánnak. Munkájuk során tehát kényesen ügyelnek arra, hogy a szakmai hozzáértés, s ne a politikai szimpátia vezérelje őket. Előbbit a megismerés, utóbbit a politizálás, a politikai cselekvés körébe tartozónak gondolják. Mindkettőt fontosnak, de egymástól elválasztandónak tartják. Előbbi munkájukat minősíti, utóbbi elemzői munkájuk szempontjából irreleváns.

Legfontosabb partnereik a politikát figyelő, de abban közvetlenül részt nem vevő üzleti-piaci világ kiemelt szereplői. Munkájukat exkluzív információkkal, elemzésekkel, összefüggések feltárásával, előrejelzéssel és az érdekérvényesítésben hasznos tanácsokkal segítik. Napi, heti és havi rendszerességgel készülő elemzéseik mellett személyes konzultáció keretében értékelik a partnereik szempontjából legfontosabb eseményeket, beszámolnak legújabb információjukról, s lehetőséget biztosítanak a tájékozódásra, a kérdések és egyedi igények megfogalmazására. Megrendelőik bizalmának köszönhetően a politikai szereplőktől független, hiteles elemző intézetként működhetnek: elemzéseik tényszerűbbé és megalapozottabbá válása érdekében minden politikussal keresik a kapcsolatot, de a politikai élet egyik szereplőjétől sem kívánnak függő helyzetbe kerülni.

További információ a politikai elemzéssel foglalkozó intézetről a  www.visionconsulting.hu  honlapon érhető el.

 1.oldal

MBAAkadémia

 MBAAkadémia

2.oldal >> Lapoz